Warszawa, 22.01.2014 r.

Z czterema inwestycjami, z czego z dwiema ukończonymi, w nowy rok wszedł deweloper Home Invest. Dobiega końca sprzedaż mieszkań w Wola Prestige na warszawskiej Woli i Miłosna Park w Wesołej. Obecnie trwa budowa osiedla Na Sokratesa w dzielnicy Bielany, a jeszcze w tym roku ma zostać oddany pierwszy etap Krasińskiego 58 na Żoliborzu. Home Invest nie poprzestaje na inwestycjach i zamierza w tym roku przeznaczyć 80 mln zł na zakup nowych gruntów inwestycyjnych.

Rozpoczęcie realizacji inwestycji Krasińskiego 58 miało miejsce w czerwcu minionego roku, kiedy plac budowy został przekazany generalnemu wykonawcy. W ramach pierwszego zespołu budynków powstanie 120 mieszkań i 6 lokali usługowych wraz z garażem podziemnym. Inwestycja ma zostać zrealizowana do końca trzeciego kwartału bieżącego roku. Na chwilę obecną wykonano około 30% wszystkich prac, natomiast sprzedano już prawie połowę mieszkań.

Przedsięwzięcie deweloperskie łącznie będzie się składać z dwóch etapów o pięciopiętrowej zabudowie z wewnętrznym dziedzińcem, małą architekturą i placem zabaw. Niewątpliwym atutem inwestycji jest jej kameralny charakter, doskonała lokalizacja w prestiżowej dzielnicy Żoliborz oraz przemyślane rozkłady lokali. Wszystkie mieszkania będą miały widne kuchnie lub aneksy, a niektóre z nich posiadają także łazienki z oknem.

Na Sokratesa gotowe w 2016

We wrześniu ubiegłego roku, kiedy to generalnemu wykonawcy przekazano plac budowy, rozpoczęła się z kolei realizacja pierwszego etapu inwestycji Na Sokratesa. Jest ona zlokalizowana na Bielanach, przy ulicy Sokratesa 11b. Jak dotąd zrealizowano 10% wszystkich prac pierwszego etapu, a jej zakończenie jest przewidziane na pierwszy kwartał 2016 roku.

W pierwszym etapie powstanie budynek o wysokości 9 pięter, zaś w drugim budynek niższy, 7-piętrowy. W obydwu znajdą się dwukondygnacyjne garaże podziemne. Wyróżniającą się zaletą mieszkań będzie zapewniony podział stref funkcjonalnych na część dzienną i nocną, co potencjalnym klientom powinno zdecydowanie ułatwić ich urządzanie. Ponadto każde lokum będzie posiadać dodatkową powierzchnię w postaci balkonu lub tarasu, a w przypadku parteru, ogródków lokatorskich.

Na terenie inwestycji znajdą się również dwa dziedzińce, które stworzą możliwość prawidłowego nasłonecznienia zarówno mieszkań, jak i terenów otwartych.

Największym atutem lokalizacji osiedla jest bliskość do stacji Metro Młociny.

Ostatnie gotowe mieszkania na Woli i w Wesołej

Dwie inwestycje realizowane przez Home Invest zostały już zakończone. Miłosna Park, osiedle zlokalizowane w dzielnicy Wesoła przy ul. Mazowieckiej 20 w pobliżu Mazowieckiego Parku

Krajobrazowego, to kameralny, 3-piętrowy budynek. Z łącznej liczby 117 oferowanych mieszkań, zostało już tylko kilka 3-pokojowych i dwa lokale usługowe. Pozostałe mieszkania, głównie 3-pokojowe, wciąż są dostępne w ofercie. Promocyjne ceny za metr kwadratowy oscylują w granicach 4740-5000zł.

Lokalizacja przyciąga swą bliskością natury oraz wieloma możliwościami relaksu, takimi jak jazda konno, aquapark czy korty tenisowe. Inwestycja charakteryzuje się nowoczesną i oryginalnie zaaranżowaną bryłą budynku. Cały kompleks uzupełnia wyróżniający się parterowy budynek o półokrągłym kształcie, w którym znajdują się lokale usługowo-handlowe. W związku z planowaną budową obwodnicy Warszawy, dojazd do centrum miasta może zająć nawet 15 minut.

Mieszkania oddane do użytkowania znajdują się również w Wola Prestige przy ulicy Jana Kazimierza 64 na warszawskiej Woli. Dotychczas sprzedano ponad 90%, podobnie jak w przypadku inwestycji Miłosna Park. Jest to największa inwestycja Home Invest, w której zbudowano łącznie w ramach czterech etapów ponad 660 lokali mieszkalnych i usługowych. Kompleks wyróżnia się ciekawą koncepcją architektoniczną, w skład której wchodzą budynki o wysokości od 5 do 10 pięter. Na wysoki procent sprzedaży ma wpływ doskonała lokalizacja i komunikacja z centrum stolicy. Obecnie do dyspozycji mieszkańców są tramwaje i autobusy, natomiast nieopodal są także planowane stacje II linii metra.

Home Invest zamierza przeznaczyć w tym roku 80 mln zł na nowe grunty inwestycyjne na terenie Warszawy.

O Home Invest

Spółka Home Invest jest częścią grupy kapitałowej Home Group. Specjalizuje się w dziedzinie budownictwa mieszkaniowego i komercyjnego, tworząc nowoczesne rozwiązania w oparciu o doświadczenia profesjonalnej kadry menadżerskiej. Firma zarządza całościowym procesem inwestycyjnym od momentu pozyskania optymalnej lokalizacji, poprzez realizację inwestycji, aż do jej sprzedaży. Deweloper realizuje swoje inwestycje na terenie Warszawy i okolic, dbając o najwyższy standard świadczonych usług.

PR Account Executive

Tel. 720 908 122