Warszawa, 20.04.2015 r.

Deweloper Home Invest zakupił nieruchomość gruntową z pozwoleniem na budowę w dzielnicy Włochy, gdzie powstanie nowe, kameralne osiedle mieszkaniowe wraz z lokalami użytkowymi w parterze budynku. Nieruchomość zlokalizowana jest w samym centrum Starych Włoch, w rejonie ulic Śląskiej i Popularnej.

Inwestycja będzie znajdować się w bliskim położeniu stacji PKP Warszawa Włochy, z której dojazd pociągami do centrum Warszawy wynosi zaledwie około 10 minut. W najbliższej okolicy znajdują się także m.in. liczne punkty usługowo-handlowe, tereny zielone oraz ścieżki rowerowe wraz ze stacją Veturilo.

- Jesteśmy bardzo zadowoleni z faktu nabycia gruntu w tej lokalizacji, która jest doskonale skomunikowana ze ścisłym centrum Warszawy poprzez kolej miejską i podmiejską (SKM, Koleje Mazowieckie). Wierzymy, że nowe osiedle okaże się właściwym wyborem nie tylko dla osób ceniących sobie bliskie sąsiedztwo niskiej zabudowy mieszkaniowej - jednorodzinnej, ale również dla tych, którzy chcą mieć dobry i szybki dojazd do pracy, szkoły i innych miejsc położonych w centrum stolicy – mówi Grzegorz Barbachowski, prezes zarządu firmy Home Invest.

Home Invest jest firmą deweloperską, która z powodzeniem realizuje swoje inwestycje na terenie Warszawy. Dotychczas wybudowane i oddane do użytkowania zostało czteroetapowe osiedle „Wola Prestige” na Woli oraz „Miłosna Park” w Wesołej.

- Wszystkie mieszkania w „Miłosna Park” zostały wyprzedane. Pozostały jedynie dwa ostatnie lokale użytkowe. Z kolei w inwestycji „Wola Prestige”, liczącej ponad 660 lokali mieszkaniowych, na nabywców czeka już tylko kilka ostatnich mieszkań oraz jeden lokal użytkowy – informuje Janusz Miller, dyrektor ds. sprzedaży i marketingu firmy Home Invest.

Deweloper obecnie realizuje budowę dwuetapowego osiedla „Na Sokratesa” w dzielnicy Bielany, a jeszcze w tym roku ma zostać oddany pierwszy z dwóch etapów inwestycji „Krasińskiego 58” na Żoliborzu. Obie inwestycje cieszą się bardzo dużym zainteresowaniem klientów.

- Nie poprzestajemy na obecnie prowadzonych inwestycjach i zamierzamy jeszcze w tym roku kupić kilka nieruchomości gruntowych położonych na terenie Warszawy. Na ten cel przeznaczyliśmy kwotę ok. 80 mln zł – podkreśla Grzegorz Barbachowski, prezes zarządu firmy Home Invest.

Tel. 720 908 122

ico tel ZADZWOŃ 22 518 62 62