Warszawa, 26.10.2015

Dobiega końca budowa osiedla mieszkaniowego „Krasińskiego 58”, inwestycji realizowanej przez Home Invest na warszawskim Żoliborzu. Sprzedanych zostało już ponad 80% wszystkich mieszkań. Deweloper rozpoczął też przedsprzedaż lokali w dwóch innych inwestycjach, zlokalizowanych w dobrze skomunikowanych dzielnicach Warszawy –na Bielanach i Włochach.

„Krasińskiego 58” to inwestycja o pięciopiętrowej zabudowie z wewnętrznym dziedzińcem, małą architekturą oraz placem zabaw dla dzieci. Każdy lokal posiada dodatkową powierzchnię w postaci ogródka (na parterze) oraz balkonu (na piętrach). Funkcjonalne układy mieszkań pozwalają na dostosowywanie ich do indywidualnych potrzeb. Mieszkania posiadają także oddzielne widne kuchnie lub aneksy z oknem, gdzie istnieje możliwość wydzielenia kuchni. Budowa osiedla rozpoczęła się w czerwcu 2014 roku.

-Satysfakcjonująca sprzedaż jest z pewnością efektem dobrej lokalizacji, w prestiżowej dzielnicy Warszawy, jaką jest Żoliborz. Komfortowa komunikacja z centrum, bliskość terenów zielonych oraz galerii handlowej, zachęcają klientów do zakupu mieszkania przy ulicy Krasińskiego. Obecnie w ramach promocji oferujemy także 50% zniżkę na miejsce postojowe na tym osiedlu  –mówi Janusz Miller, dyrektor sprzedaży i marketingu w firmie Home Invest.

Bielany w cenie

W sierpniu Home Invest rozpoczął budowę II etapu bielańskiego osiedla „Na Sokratesa”, w którym znajdzie się 186 mieszkań o zróżnicowanej powierzchni. Ceny zaczynają się już od 6899 złotych za metr kwadratowy. Dotychczas były podpisywane umowy rezerwacyjne, natomiast od października klienci mogą się już decydować na umowy deweloperskie.

II etap inwestycji „Na Sokratesa” to budynek B o wysokości od 7 do 9 pięter. W ofercie znajdują się mieszkania o powierzchni od 29,49 do 67,71 m2. Dużą zaletą pomieszczeń jest zapewniony podział stref funkcjonalnych na część dzienną i nocną. Ponadto, wszystkie mieszkania będą posiadały balkony, loggie lub ogródki na parterze.

Pierwszy etap, którego budowa ma zostać zakończona w pierwszym kwartale przyszłego roku, sprzedaje się na satysfakcjonującym poziomie –na chwilę obecną ponad 60% mieszkań znalazło swoich nabywców. Podobnie jak w przypadku Żoliborza, tak i tutaj największym atutem osiedla jest jego lokalizacja, zaledwie pięć minut od Metra Młociny. W pobliżu są też liczne przystanki autobusowe i tramwajowe. Zielona dzielnica, jaką są Bielany (30% powierzchni zajmują tereny zielone) jest wymarzonym miejscem dla osób aktywnych fizycznie, ale też tych szukających wyciszenia w kontakcie z przyrodą.

Także na Bielanach deweloper w październiku oferuje zniżki na miejsca postojowe –przy I etapie

inwestycji miejsce można kupić z 20% rabatem, zaś w przypadku II etapu, cena jest o połowę niższa.

Powstanie osiedle w dzielnicy Włochy

Najnowszy projekt firmy Home Invest, osiedle mieszkaniowe „Monte Verdi” w dzielnicy Włochy, jest na etapie przedsprzedaży i podpisywania umów rezerwacyjnych. Kameralna inwestycja, z lokalami użytkowymi w parterze budynku, będzie się znajdować w bliskim położeniu od stacji PKP Warszawa Włochy, z której dojazd do centrum stolicy wynosi około 10 minut. W najbliższej okolicy znajdą się także liczne punkty usługowo-handlowe, ścieżki rowerowe wraz ze stacją Veturilo oraz liczne tereny zielone.

-Bardzo dobre skomunikowanie tej lokalizacji poprzez kolej miejską i podmiejską sprawia, że dojazd do pracy, szkół czy przedszkoli w innych dzielnicach miasta, nie będzie stanowił większego problemu. Bliskie sąsiedztwo terenów zielonych oraz niskiej, kameralnej zabudowy powoduje, że lokalizacja ta będzie dobrym miejscem dla osób ceniących sobie spokój i odpoczynek od zgiełku miasta –mówi Janusz Miller.

Home Invest w poprzednich latach z sukcesem zrealizował inne inwestycje, w których wszystkie mieszkania znalazły swoich nabywców –cztery etapy „Wola Prestige” (661mieszkań) na Woli oraz „Miłosna Park” (117 mieszkań) w Wesołej. Deweloper nadal poszukuje gruntów na terenie Warszawy, które mogłyby być przeznaczone pod nowe inwestycje mieszkaniowe.

Tel.: 720908 122